Weber Master-Touch GBS Premium Houtskoolbarbecue + 3-delige Barbecueset
Nu met gratis 3-delige barbecueset van Weber
Barbecueën is een feestje met de Weber Master-Touch
De Weber Master Touch GBS Premium SE E-5775 Houtskoolbarbecue biedt nog meer plezier dan ooit tevoren. Van langzaam roosteren tot grillen tot roken. Het is allemaal mogelijk met deze barbecue.
Een veelzijdige houtskool barbecue
De Master Touch is voorzien van de nieuwe scharnierende premium deksel die je heel snel en slim kan openen of sluiten. Maar mocht je het rotatiespit willen gebruiken voor een lekkere kip dan kan dit scharnier eenvoudig worden losgemaakt. Het roestvrijstalen grillrooster is vaatwasmachine bestendig en daardoor heel eenvoudig schoon te houden. Dankzij het Gourmet Barbecue-systeem is deze Weber barbecue op verschillende manieren te gebruiken. Gebruik hiervoor de vele accessoire inzetstukken, zoals een wok of pizzasteen. Dit maakt de Master Touch GBS een veelzijdige barbecue.
Handige extraatjes en gratis 3-delige Weber barbecueset(6764)
Bij de Master Touch van Weber wordt een kolenring plus diffuserplaat geleverd. Deze set is voor indirect barbecueën. Niets staat roken en koken op lage temperatuur dus in de weg. De Porseleinen geëmailleerde deksel & kom zijn beide weesbestendig evenals de handgrepen die voorzien zijn van twee barbecue gereedschap haken. De geïntegreerde dekselthermometer zorgt ervoor dat je de binnentemperatuur goed kan meten. Standaard worden de Char-basket brikettenhouders meegeleverd. Hiermee kun je indirect grillen waardoor je vlees door circulerend hete lucht langzaam en gelijkmatig gaart in de BBQ. Het as kan eenvoudig en veilig worden verwijderd dankzij de uitneembare asvanger.
Productkenmerken:
- Weerbestendige kom en deksel
- Scharnierende premium deksel
- Roestvrij stalen & vaatwasser bestendig grillrooster
- Geleverd met 2 Char-basket brikettenhouders
- Geleverd inclusief gietijzeren sear grate
Meest gestelde vragen:
De temperatuur regelen van je barbecue doe je aan de hand van de gekozen methode van barbecueën. In eerste instantie kan je de temperatuur regelen met de luchttoevoer. Wanneer vuur meer zuurstof krijgt wordt de temperatuur ook hoger. De meeste houtskoolbarbecues hebben een luchttoevoerregelaar. Wanneer je deze dichtdoet zal de temperatuur ook lager worden en bij openen juist hoger. Als je een gerecht wil maken dat een zeer lage temperatuur vergt kun je er ook voor zorgen dat er minder kolen in de barbecue liggen, zodat de temperatuur laag blijft.
Houtskool is een verkoolde versie van normale houtblokken. Dit zorgt ervoor dat het sneller en harder brandt. Hierdoor kan houtskool een temperatuur van wel 700°C bereiken. Dit maakt houtskool geschikt voor direct grillen. Doordat de kooltjes snel en feller branden dan brikketten zijn deze ook sneller opgebrand. Denk hierbij aan een brandtijd van ongeveer twee uur.
Briketten bestaan uit blokjes die overblijven bij het maken van houtskool. Hierdoor blijven de briketten een stuk langer op een constante temperatuur. Het is veel geschikter voor gerechten die langere tijd op de barbecue moeten liggen (indirect grillen). Het nadeel van brikketten is dat het aanmaken wat langer duurt. Het duurt ongeveer een half uur voordat de brikketen van kleur veranderen en je klaar ben om te gaan barbecueën.
Een houtskoolbarbecue is een stuk lastiger schoon te maken. Dit komt doordat een houtskoolbarbecue lang warm blijft. Daarnaast zorgt de enorme hitte vaak voor verbrande etensresten op het rooster. Het schoonmaken van een houtskoolbarbecue bestaat uit twee delen; het rooster en de binnenkant.
Bij een houtskoolbarbecue is het regelen van de warmte een stuk lastiger waardoor er vaak verbrande etensresten vastzitten aan het rooster. Dit kan je het beste direct na het barbecueën schoonmaken. Ook kun je dit voorkomen door het rooster van tevoren in te vetten en of in te smeren met citroensap.
De binnenkant van de barbecue kun je het beste na elke barbecue schoonmaken, aangezien dit rookontwikkeling bij de volgende keer voorkomt. Gebruik voor de binnenkant geen agressieve schoonmaakmiddelen. Het best kun je hiervoor vet oplossende middelen gebruiken. Daarnaast kun je natuurlijk altijd met warm water en een microvezel doek de verschillende onderdelen schoonmaken.