Kokkerellen op de skottelbraai
Skottelbraai is dus afkomstig uit Zuid-Afrika. Braaien is daar eigenlijk wat wij bedoelen met barbecueën en grillen, maar het is meer dan alleen dat. Braaien is bijna een levensstijl. Braaien is een sociaal samenzijn en gezelligheid. Iedereen brengt iets mee voor op of bij de barbecue. Zo is dus de skottelbraai ontstaan. En dan is het natuurlijk de bedoeling dat je lekker rond de skottelbraai gaat staan met een koud biertje in je handen om vervolgens te genieten van de zon en het lekkere eten van de skottelbraai. Laat die zomer maar komen!
Meer dan alleen een skottelbraai
De originele skottelbraai is niets meer dan een brander op poten met een holgevormde pan erop. Dit type skottelbraai vormt nog steeds de basis van de huidige skottelbraais, maar inmiddels zijn er veel meer mogelijkheden. De skottelbraais bij kampeerwereld Hendriks zijn van het merk Cadac en hiervoor zijn veel verschillende uitbreidingen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een grilplaat, een barbecueplaat, een pizzasteen of een paella pan. Met een pandrager kan je er ook andere pannen op zetten. De huidige skottelbraai is dus erg veelzijdig en hiermee ideaal voor gebruik op de camping. Je ziet ze niet voor niets op iedere camping staan!
Cadac Skottelbraai It's a way of life
Het Zuid-Afrikaanse Cadac werd opgericht in 1948 als verkooppunt voor gasflessen. De boeren die vaak op het land aten verwarmden ploegscharen om hun eten op te bereiden. Cadac zag hier een mogelijkheid en ontwikkelde de skottelbraai. Dit werd al snel een succes en inmiddels worden de Cadac skottelbraais en buitenkeukens door heel de wereld verkocht. Door hun Zuid-Afrikaanse roots weten ze bij Cadac precies hoe het braaien werkt, wat zij doorvertalen in hun producten. Hierdoor kan de consument culinair genieten van het braaien. Bij kampeerwereld.nl vind je diverse Cadac barbecues en skottelbraais waarop je de heerlijke gerechten van de braai kan bereiden.
Braaiplezier met een skottelbraai
Buitenleven, samenzijn en genieten. In Zuid-Afrika wordt het Braaiseizoen flink gevierd. De Nationale Braaidag in september luidt het voorjaar feestelijk in. In het midden van de pan leg je een lekker stukje vlees, eromheen de groentes en aardappeltjes. Koken was nog nooit zo eenvoudig en lekker tegelijk. Voor meer Braaiplezier heeft Cadac diverse accessoires voor het braaien. Denk aan verschillende soorten bak-, barbecue- en grillplaten en opties zoals de pizzasteen en de paella pan. Zo kan je veel verschillende gerechten bereiden en heb je binnen een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel staan. Ontdek het nu zelf en start met braaien!
Veelzijdig koken, bakken en braden met een skottelbraai
Een alternatief op de barbecue is de skottelbraai. Deze manier van barbecueën heeft de laatste jaren heel wat aan populariteit gewonnen op de campings. Veel kampeerders zijn inmiddels bekend met de skottelbraai. Op de skottelbraai kan je verschillende pannen of roosters bevestigen, dat maakt dit ook zo’n veelzijdig en geschikt kooktoestel. Zo kan je bijvoorbeeld een paella pan, pizzasteen, barbecuerooster of grillrooster op de skottelbraai zetten om zo op verschillende manieren te koken. Vandaag lekker barbecueën, morgen een lekker roerbakje en overmorgen pannenkoeken. Ook kan je zo eens afwijken van je standaard campingrecept en lekkere nieuwe dingen uitproberen op de skottelbraai!
Skottelbraai om te braaien!
De skottelbraai is afkomstig uit Zuid-Afrika waar het woord ‘braaien’ een echt begrip is. Na je werk met vrienden naar het strand, lekker drankje erbij en dan het vlees boven een vuurtje braaien! Hieruit is de skottelbraai voortgekomen. Het braaien gebeurd nu alleen op de skottelbraai, maar het verkoelende drankje en lekkere eten horen er gewoon bij! De skottelbraai is dus eigenlijk een soort lifestyle. Wil jij dit ook? Bekijk dan snel ons assortiment skottelbraais en toebehoren en wie weet sta jij daar straks ook met een lekker drankje te braaien. Wat ons betreft kan die zomer niet snel genoeg beginnen!
Diverse modellen skottelbraais en uitbreidingen
De skottelbraai is er inmiddels in diverse modellen en met diverse accessoires. Voor extra luxe en stabiliteit is er de Carri Chef 2: een wat luxere uitvoering van de skottelbraai met onder andere een opbergrek en elektrische ontsteking. Vind je dit allemaal net iets te groot, bekijk dan eens het "tafelmodel skottelbraai" van Cadac: de Safari Chef of de Citi Chef. Na gebruik zijn de poten van de skottelbraai eenvoudig in te klappen en kan het geheel compact en netjes in de meegeleverde hoes vervoerd worden. Veelzijdigheid en compactheid. Niet voor niets is de skottelbraai een favoriet bij veel kampeerders.
FAQ: Skottelbraai
Meest gestelde vragen over skottelbraais
Welk model skottelbraai past het beste bij mij?
Skottelbraais komen in verschillende maten en varianten. Om te achterhalen welk model het beste bij je past kun je kijken naar de grootte van de bakplaat en naar het pakformaat. De Cadac camping barbecues kan je onderverdelen in tafel- en sta-modellen.
Zijn er ook tafelmodel skottelbraais?
Ja, er zijn 2 verschillende tafelmodellen:
Safari chef 2: De Safari Chef 2 is een zeer compacte en lichtgewichte alles-in-een model. Zo heb je een brander met pandrager, een BBQ rooster, een bakplaat en een pan die je ook als deksel kan gebruiken. Deze gasbarbecue maakt gebruik van bakplaten met een diameter van 28 centimeter. De Safari Chef 2 is geschikt voor maximaal 3 personen.
Citi chef 40: De Citi chef 40 is een trendy tafel barbecue van Cadac. Deze barbecue is van alle gemakken voorzien, een vet opvangbak, een deksel en een temperatuurmeter. Deze barbecue maakt gebruik van bakplaten met een diameter van 38 centimeter. De Citi Chef 40 is geschikt tot maximaal 6 personen.
Wat zijn de populairste skottelbraais?
Grillo Chef: De Grillo Chef is een wat kleiner en compacter model uit de staande modellen reeks van Cadac. Wel is de Grillo Chef met veel accessoires uit te breiden. Deze barbecue maakt gebruik van bakplaten met diameter van 38 centimeter. Dit model is geschikt voor maximaal 6 personen. Hij is in verschillende combinaties verkrijgbaar.
Skottelbraai: De authentieke skottelbraai van Cadac is het standaardmodel. Dit model is in drie verschillende combinaties verkrijgbaar; de Skottel top, de Paella pan en de grill/plancha combo.
Carri chef 2: De Carri Chef 2 is een grotere serie van Cadac met een zeer krachtige brander. Voor dit model zijn veel accessoires verkrijgbaar. Het model is wel wat groter in pakformaat, maar dan ook geschikt voor maar liefst 9 personen. De diameter van de bakplaat is 48 centimeter. Dit model is in verschillende combinaties verkrijgbaar.
Passen nieuwe accessoires op mijn oudere Cadac Skottelbraai?
Het enige accessoire dat op de oudere modellen gebruikt kan worden is de paella pan. De Paella pan kan alleen gebruikt worden wanneer er een pandrager aanwezig is. Andere accessoires zijn helaas niet universeel en passen niet op de oudere modellen van Cadac.
Hoe krijg ik vlekken de mijn bakplaat van mijn skottelbraai?
Schoonmaak spray: Er kunnen soms vlekken ontstaan op de bakplaten die je er maar niet uit kan krijgen. Met de barbecuecleaner van Cadac reinig je het product zonder dat het agressief is voor de bakplaat zelf. Hiermee krijg je zelfs de meest hardnekkig vuilresten eruit. De spray spuit je op het vieze oppervlak en laat je hierna minimaal een uur inwerken. Bij hardnekkig vuil zou dit tot 24 uur lang kunnen. Na het inwerken kan je het oppervlak met een doekje schoonwrijven. Tevens kan deze cleaner ook voor de rest van Skottelbraai gebruikt worden om schoon te maken.
Voorkomen van vlekken: Je kunt vervuiling ook voorkomen door een Cadac anti-aanbakvel te gebruiken. Dit is een vel die je op de bakplaat legt en hierdoor voorkomt dat de bakplaat zelf vies wordt. Bij gebruik van dit folie blijft de bakplaat zelf schoon en het maakt het gebruik van boter en olie overbodig. Na het gebruik kan de folie afgewassen worden onder de hete kraan of zelfs in de vaatwasser.
Hoelang gaat een gasfles mee als ik een skottelbraai gebruik?
Het gasverbruik zelf verschilt per model. Het kleinste model verbruikt ongeveer 130gr/u en het grootste model verbruikt ongeveer 270 gr/u. Wanneer je een gasfles van 5kg hebt, zit hier 5000 gram gas in de fles (dit verschilt per gasfles). Door het totale aantal gas te delen door het verbruik krijg je de totale brandtijd op een gasfles. Zo is dit voor het kleinste model ongeveer 38 uur en voor het grootste model ongeveer 18 uur.