Garantie en luchtbedden
Je hebt met de aanschaf van een luchtbed of slaapmat bij Kampeerwereld.nl de juiste keuze gemaakt! Het komt echter wel eens voor dat een luchtbed of slaapmat niet goed is vanwege fabricage fouten.
Belangrijk: test het luchtbed en de slaapmat
Het is belangrijk om na de aanschaf van het luchtbed, deze ook meteen te testen. Pomp het luchtbed op en laat deze 24 uur liggen. Vuistregel: Indien opgepompt moet je, als je hard op het luchtbed duwt, met jouw vuist de grond raken. Het luchtbed dus nooit te hard oppompen; door warmte zet lucht namelijk uit. Hierdoor kan het luchtbed springen, de banen in het luchtbed kunnen scheuren of het lijkt of het luchtbed poreus is. Het is ook slim om bij (extreem) hoge temperaturen het luchtbed ’s ochtends iets leeg te laten lopen, en ’s avonds opnieuw op te pompen.
Zo werkt de garantie
Heeft jouw slaapmat of luchtbed binnen de garantietermijn last van delaminatie (het loslaten van de verschillende lagen), of is hij stuk gegaan op de naden, de stiksels of bij het ventiel? Bij normaal gebruik lossen we dit op onder garantie.
Gaatjes vallen niet onder garantie
Loopt je bed langzaam leeg? Dan komt dat vaak door een gaatje. Deze kan je eenvoudig plakken, namelijk zo:
1) Zoek het lek. Dit gaat het makkelijkst in een bad of door de mat in te smeren met water en zeep. Zet druk op de mat en het schuim zal gaan bubbelen rondom het lek.
2) Repareer het lek. Bij veel slaapmatten en luchtbedden wordt er een reparatiesetje meegeleverd. Daarnaast zijn er verschillende reparatiemiddelen verkrijgbaar, bijvoorbeeld SeamGrip en Tear-Aid.
3) Na het plakken is hij weer als nieuw en kan je lekker slapen.
Exped en Therm-a-Rest
Alleen deze merken bieden een plakservice op hun slaapmatten en luchtbedden. Voor meer informatie over de kosten kan je contact opnemen met onze klantenservice.
Goed om te weten
Voordat je vertrekt
De eerste keer dat je de slaapmat uitrolt, duurt het wat langer voordat de mat volledig opgeblazen is. Het schuim moet even wennen omdat hij lang in de fabrieksverpakking gezeten heeft. Bij de eerste keer opblazen zal het schuim zich niet direct goed vullen. Door halverwege het proces het ventiel te sluiten en even op de mat te liggen (zo duw je de lucht door het schuim), verhelp je dit. Open vervolgens het ventiel weer en de rest gaat vanzelf. Bijblazen met een luchtbedpompje kan en mag altijd.
Blaas een luchtbed een paar dagen voordat je op vakantie gaat op om te controleren of deze functioneert naar behoren. Doe dit ook met je slaapmat en zo weet je zeker dat je goed ligt!
Je slaapmat opbergen
Je kan een slaapmat het beste uitgerold en met het ventiel open in een droge ruimte bewaren. Op deze manier behoudt het schuim in de slaapmat langer zijn kwaliteit. Zo zet het schuim zich snel weer uit nadat je de mat opgerold vervoerd hebt naar je reisbestemming.