• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Voor de echte buiten genieters hebben wij een ruim assortiment terrasverwarming. Wij hebben deze heaters in verschillende soorten en maten en zijn afkomstig van het merk Eurom. Lees meer

Terrasverwarming

Heerlijke zomeravonden met terrasverwarming

Voor de echte buiten genieters hebben wij een ruim assortiment terrasverwarming. Wij hebben deze heaters in verschillende soorten en maten en zijn afkomstig van het merk Eurom. Binnen de terrasverwarming zijn er twee soorten: de verwarming op gas en de verwarming op stroom. Bij gas sluit je eenvoudig een gasfles aan en steek je de heater aan en bij een verwarming op stroom hoef je enkel de stekker in het stopcontact te steken. Verder zijn er nog staande terrasverwarmers en modellen die je kan ophangen. Zo is er voor eenieder wel een geschikte terrasverwarmer te vinden.

Lees meer
Lijst
Foto's

De terrasverwarming is natuurlijk niet alleen voor de camping een uitkomst. Ook thuis in de tuin komen deze warmtebronnen heel erg goed van pas. De terrasverwarming kan je bijvoorbeeld neerzetten tijdens tuinfeestjes of je kan ze ophangen in een overkapping. Om je terrasverwarming te beschermen verkopen wij ook speciale beschermhoezen voor om de heaters. Dit zorgt ervoor dat ze langer meegaan en je niet voor elke regeldruppel de heater naar binnen hoeft te slepen. Dus wat ons betreft kan zo’n fijne terrasverwarmer niet ontbreken, zo kan je lekker buiten zitten in het voor- en na seizoen!

In ons assortiment hebben wij elektrische- en gas terrasverwarmers. Elektriciteit is duurder in gebruik dan gas, maar het rendement van elektriciteit ligt wel een stuk hoger waardoor de kosten uiteindelijk lager uitvallen. Hierdoor wint elektriciteit het vrijwel altijd van gas. Toch ben je met een elektrische terrasverwarmer minder mobiel dan met gas terrasverwarmer waardoor de keus voor een gas terrasverwarmer alsnog een betere optie is. In onze winkel in Ermelo hebben wij het volledige assortiment aan terrasverwarming staan. Hier kun jij zelf ervaren hoe de heaters eruitzien en hoe ze werken. Onze adviseurs staan voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Welke soorten terrasverwarming zijn er?

Er zijn twee soorten terrasverwarming, namelijk: de heater op gas en de heater op stroom. Zoals de woorden zelf al zeggen, sluit je een gasverwarming aan op een gasfles en bij een verwarming op stroom steek je de stekker in het stopcontact. Een heater op gas is handig wanneer je de heater wilt kunnen verplaatsen. Een elektrische terrasverwarmer hang je op een vaste plek aan de muur of plafond.

Als tweede wordt er onderscheid gemaakt tussen staande terrasverwarmers en modellen die je kan ophangen. Eén ding hebben alle terrasverwarmers gemeen: ze zijn bedoeld voor gebruik buitenshuis.

Hoe hoog mag de terrasverwarmer hangen?

Er zijn een aantal richtlijnen voor het plaatsen van een heater, namelijk:

  •    1400 tot 1500 Watt: ophangen op zo’n 2,10 meter van de vloer;
  • ± 2000 Watt: ophangen op ongeveer 2,50 meter van de vloer;
  • ± 3000 Watt en meer: ophangen op zo’n 2,70 tot 3 meter van de vloer.

Wanneer je geen rekening houdt met bovenstaande richtlijnen, bestaat de kans dat je geen of te veel warme ervaart.

Hoe onderhoud ik mijn elektrische terrasverwarmer?

Voor het juiste onderhoud van een elektrische terrasverwarmer hebben we de volgende tips:

  • Laat de lamp afkoelen voordat je begint met schoonmaken;
  • Gebruik een gewone doek of een zachte borstel voor het afnemen van het apparaat. Maak dus geen gebruik van agressieve/chemische schoonmaakmiddelen, schuursponsjes en/of harde borstels;
  • Leg geen onderdelen in het water en zorg ervoor dat het apparaat goed droog is voordat je deze weer aanzet;
  • Schakel een specialist in wanneer er iets stuk is.
Hoe onderhoud ik mijn gas terrasverwarmer?

Voor het juiste onderhoud van een gas terrasverwarmer hebben we de volgende tips:

  • Maak je terrasverwarmer regelmatig schoon met een zachte doek. Hier kun je eventueel een klein beetje schoonmaakmiddel voor staal bij gebruiken. Verwijder tevens regelmatig het vuil en roet uit de brander en van het vlammenscherm.
  • Vervang je gasslang op tijd. Deze moet je elke 3 à 4 jaar vervangen. Op de gasslang staat daarom een datum van het productiejaar of de datum waarop hij vervangen moet worden.
  • Verwijder de gasfles van de terrasverwarmer voordat je beide opslaat. Controleer daarbij de drukregelaar voordat je deze samen met de gasslang loskoppelt van de gasfles. Wanneer deze goed is afgesloten, kun je hem veilig loskoppelen. Controleer ook of de gasfles beschadigd is en vervang de gasfles indien nodig. Als laatste is het belangrijk om de gasfles in een goed ventilerende ruimte te bewaren.
Hoe kan ik mijn terrasheater het beste bewaren?

Voor zowel gas als elektrische heaters geldt dat je deze het beste kan opslaan in een droge, stofvrije en veilige ruimte. Zorg dat je deze schoon opbergt. Om de terrasverwarmer schoon te houden en beschadigingen te voorkomen is een hoes erg geschikt.