• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Recept Hendriks Familieburger

Recept Hendriks Familieburger

  • 1 kilo rundergehakt
  • 80 gram gehaktkruiden
  • 1 krop ijsbergsla
  • 3 tomaten
  • 1 potje augurken
  • 1 Turks brood (rond)
  • 4 eieren
  • Grote mengkom
  • Snijplank
  • Mes
  • BBQ (wij gebruikte de Cobb)
  • Spatel
  • Aluminiumfolie
Recept Hendriks Familieburger

1. Breng de BBQ op temperatuur. Dit mag rond de 160°C zijn.
2. Meng het gehak in een kom met de gehaktkruiden.
3. Kneed het gehakt in een ronde vorm zo groot als het brood en maak aan één kant 4 kuiltjes in de burger.
4. Laat de burger nu even rusten in de koelkast.
5. Snijd de ijsbergsla in dunne repen van ongeveer 0.5 centimeter.
6. Snijd de augurk en de tomaten in dunne plakken.
7. Bak je hamburger aan en draai deze na ongeveer 8 minuten om (de kant met de kuiltjes als eerst)

Recept Hendriks Familieburger

8. Als de burger is omgedraaid vul je de kuiltjes met eieren.
9. Zodra de eieren gestold zijn haal je de burger van de BBQ en laat je hem rusten in aluminiumfolie.
10. Maak nu het brood warm op de BBQ.
11. Snijd het brood in de breedte doormidden.
12. Beleg het brood met de burger, tomaat en naar smaak augurk

Gebruik op de burger een saus die jezelf lekker vindt, onze favoriet is Heinz Ketchup met een klein beetje tabasco erdoor. En daarna snij je de mega burger aan als een pizza en kan het smikkelen beginnen!

Bon Appetit!

Recept Hendriks Familieburger
Eline
Over Eline
Eline is een gedreven buitenmens. Sinds 2014 houdt Eline zich bezig met social media, de blog en de klantenservice.