• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Hoe en wat: Campingkussens

Hoe en wat: Campingkussens

Als we niet in ons eigen bed slapen is het wel de bedoeling dat we lekker kunnen slapen. Ben je op reis of sta je op de camping dan zijn er compacte kussens die je makkelijk mee kan nemen. Deze campingkussens heb je in allerlei verschillende modellen en afmetingen. Wat zijn nu de verschillen tussen alle soorten en waar moet je rekening mee houden. Hieronder geven wij je de uitleg die je nodig hebt om beter te kunnen kiezen voor welk campingkussen je gaat en aan welke eisen deze moet voldoen.

De manier van reizen bepaald onder andere het soort campingkussen. Je kan je voorstellen dat bij een vakantie waarbij je al je spullen in een backpack op je rug draagt het kussentje zo lichtgewicht en compact mogelijk moet zijn. Ben je op reis met een caravan of auto dan mag het kussen wat groter en zwaarder zijn. Je zou zeggen dat een lichtgewicht campingkussen niet comfortabel is, maar het aanbod van vandaag de dag heeft deze gedachtegang ingehaald. Natuurlijk is het wel zo dat wanneer een kussen alleen gevuld is met lucht deze minder comfortabel ligt dan eentje die of een combinatie heeft of alleen bestaat uit schuim. Maar is een kussen alleen gevuld met lucht dan zijn deze wel echt lichtgewicht.

Wanneer je voor een campingkussen gaat dan zal je moeten kiezen. Echt zo comfortabel als thuis of zo lichtgewicht mogelijk. Bij deze keuze komt er een groot verschil tussen de kussens om de hoek kijken en dat is de vulling. Alle lichtgewicht kussen zijn opblaasbaar. Deze kussens hebben een losse hoes met daarin een luchtzak die je met de mond opblaast.  

De meest zachte en comfortabelste kampeerkussens hebben een schuimvulling. Dit kan koud schuim zijn maar tegenwoordig zijn er ook kussens die een memory foam hebben. Een nadeel van deze kussens is wel dat deze zwaarder zijn dan opblaasbare modellen en ook minder compact op te bergen zijn.  

Bij het kiezen van de vulling is het dus belangrijk om te kijken naar het soort reis wat je gaat maken maar ook hoe het campingkussen ligt is belangrijk. Bij ons in de winkel in Ermelo hebben we genoeg modellen die je kan uitproberen om zo jouw ultieme reiskussen te vinden.  

Hoe en wat: Campingkussens

Als we gaan kijken naar het ligcomfort van campingkussens dan is het in de eerste plaats belangrijk om te zeggen dat het een persoonlijke keuze is. Leg tien kussens op een rij en iedereen vindt een andere prettiger liggen. Toch zijn er wel een paar grote verschillen die invloed hebben op het ligcomfort.  

De grootste invloed op het ligcomfort heeft de vulling van het campingkussen. Schuim, in welke vorm dan ook, zal altijd zachter liggen dan lucht. Een kussen gevuld met lucht is instabieler en daarom moet je deze ook nooit helemaal volledig opblazen. Het kussen is dan te hard en ligt niet prettig.  

Een kampeerkussen die je vult met lucht kan je wel meer naar wens opblazen. Wil je een hard kussen dan blaas je er wat meer lucht in, wil je een wat zachter kussen dan blaas je er minder lucht in. Bij schuim ben je beperkt tot een bepaalde hardheid van het materiaal.

Hoe en wat: Campingkussens
Hoe en wat: Campingkussens

Voordelen:

  • Kan niet lek gaan
  • Ligt comfortabel
  • Heeft ook een isolerende functie

Nadelen:

  • Geen compact pakvolume
  • Relatief zwaar
  • Lange droogtijd als deze nat is
Hoe en wat: Campingkussens

Voordelen:

  • Geeft goede ondersteuning aan hoofd en nek
  • Heeft ook een isolerende functie
  • Kan niet lek gaan

Nadelen:

  • Niet bepaald lichtgewicht
  • Lange droogtijd als deze nat is
  • Ventileert slecht
Hoe en wat: Campingkussens

Voordelen:

  • Echt lichtgewicht
  • Klein pakvolume
  • Hardheid kan je zelf bepalen

Nadelen:

  • Kan lek gaan
  • Niet ademend
  • Ligt minder stabiel dan schuim
Hoe en wat: Campingkussens

Om ervoor te zorgen dat je bij ieder gebruik een heerlijk fris kussen hebt zijn er verschillende mogelijkheden tot het wassen hiervan. Sommige campingkussens hebben een losse hoes die je kan wassen en bij andere was je gewoon het hele kussen.  

Wanneer er geen mogelijkheid is om te wassen, dan kan je er ook voor kiezen om de hoes alleen uit te spoelen. Hierdoor spoel je vuil ook weg en is het kussen toch weer frisser om op te slapen. Wil je even helemaal geen water verspillen, dan is het luchten van een kussen ook een goede optie. Leg deze samen met je slaapzak even in de buitenlucht en je zal merken dat de frisse lucht zijn werk doet en je weer laat slapen als een roos.

Je wilt niet dat het gebeurt maar het kan, een lek kussen. Bij campingkussens van schuim heb je hier geen last van. Alleen dat na verloop van tijd het schuim wat minder gaat veren. In dat geval koop je een nieuwe en kan je weer fijn slapen. Bij kampeerkussens die gevuld zijn met lucht is de kans aanwezig dat deze een keer lek raken. In de meeste gevallen kan je dan een reparatie uitvoeren. Hier heb je geen ingewikkelde producten voor nodig. Waarschijnlijk lig je ook op een slaapmat en in een tent. Hiervoor heb je al een reparatiesetje bij je. Hiermee kan je ook het kussen repareren. Zo kan je snel en eenvoudig je voorbereiden op de volgende nacht.

Hoe en wat: Campingkussens
Over Specialist (Slapen)
Een goede nachtrust is erg belangrijk en tijdens je vakantie mag hier niet op ingeleverd worden. Gelukkig is de slaap-specialist altijd wakker.